روزنامه صهیونیستی جروزالم پست طی یک یادداشت و بنا بر عادت دیرینه خود تاریخ مجاهدت در غزه را تحریف کرد و خدمات جنبش حماس را نادیده گرفت .
در این یادداشت بیان شده است مردم غزه بیست سال است که امیدی جز جدایی از حماس ندارند. در سال ۱۹۹۸ ، بیل کلینتون، رئیس جمهور آمریکا، با شش هلیکوپتر به فرودگاه بین المللی غزه پرواز کرد و پرچمهای فلسطینی و ایالات متحده برافراشته شد. در این سفر یاسر عرفات با کلینتون ملاقات کرد و مردم فلسطین در پیامیگفتند این دیدار درخواست پذیرش دولت است از سوی مردم فلسطین. اما جنبش حماس با جنگ افروزیها رابطه مردم و دولت را دچار انحلال میکند .
با چشم پوشی تمام به جنایات و فضاحت رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین در ادامه آمده است: حماس کامیونهای کمکهای بشردوستانه برای غزه را از بین میبرد بعضی از کشورهای عربی از این قضیه اظهار نگرانی کردند .
علت حملهی روانی رژیم صهیونیستی به حماس چیست؟
حملهی روانی رژیم صهیونیستی به حماس نشان از ضعف این رژیم است. رژیم صهونیستی حماس را به منزله دشمنی برای خود میداند که با برنامههای استراتژیک به زودی منجر به نابودی رژیم جعلی اسرائیل میشود .
از جمله دلایل معروفیت و حسن شهرت حماس در فلسطین اقدامات رفاهی و خدمات اجتماعی است که ارائه میدهد .
حماس از بدو تأسیس خود در سال ۱۹۸۷ ، اقدامات گسترده اجتماعی، سیاسی و حتی نظامیانجام داده است . از جمله آنها میتوان به ساخت مدارس و بیمارستانها اشاره کرد. بخشی از بودجه سالانه تقریبا ۷۰ میلیون دلاری حماس صرف اقدامات ذیل میشود: بسط شبکه خدمات اجتماعی، اجرای برنامههای آموزشی و رفاهی، تأمین مدارس و یتیم خانهها و مساجد، کلینیکهای بهداشتی، مکانهای اطعام فقرا و مکانهای ورزشی؛ چنان که یک دانشمند یهودی به نام«روون پاز» معتقد است: «تقریبا ۹۰ درصد کار جنبش مقاومت در فعالیتهای اجتماعی، رفاهی، فرهنگی و آموزشی خلاصه میشود .» در واقع، با فراهم آوردن این اقدامات و فعالیتهاست که حماس موفق شده تا در میان مردم محبوبیت کسب کرده و وفاداری سیاسی مردم را به دست آورد. این جنبش هم چنین کمکهای مالی و بورسیه به دانشجویانی میدهد که خواهان ادامه تحصیل در عربستان یا غرب هستند. افزون بر این، حماس خدمات بهداشتی و درمانی پزشکی ارزان یا رایگان را به مردم ارائه میدهد .
حماس با توجه به قداست فلسطین و جایگاه اسلامیآن معتقد است که تحت هیچ شرایطی نمیتوان ذرهای از خاک فلسطین را نادیده انگاشت و یا اشغال آن از سوی صهیونیسم را به رسمیت شناخت و همین مسأله یکی از مهم ترین اختلافات این جنبش با تشکیلات خودگردان فلسطین است .
فعالیت نظامییکی از ابزارهای راهبردی جنبش حماس در رویارویی و مقابله با پروژه صهیونیستی محسوب میشود. این ابزار با توجه به نبود طرح جامع عربی، اسلامیبرای آزادسازی و رهایی فلسطین بسیار اهمیت دارد و راهکاری بنیادین برای جلوگیری از تلاشهای مذبوحانه اسرائیل به حساب میآید. فعالیت نظامیهم چنین به مثابه ابزاری بازدارنده برای بازداشتن صهیونیستها از هدف قراردادن امنیت ملی فلسطین است و کارایی خود را به خوبی به اثبات رسانده است .
در همین راستا است که شاخه نظامیجنبش حماس به نام گردانهای شهید عزالدین قسام شکل گرفت. فعالیت مبارزاتی گردانهای قسام از اواخر دهه ۸۰ یعنی از زمان به اسارت گرفتن دو سرباز صهیونیستی در مارس و مه ۱۹۸۹ شکل گرفت. در این گردانها اعتقاد بر این است که :
» سرزمین تاریخی فلسطین توسط دشمن صهیونیستی اشغال شده و هیچ فرقی میان اراضی اشغالی ۱۳۴۸ یا ۱۳۶۷ وجود ندارد و صهیونیستهای غاصب در هر کجای فلسطین که باشند باید مورد هدف قرار بگیرند. چرا که آنان هیچ گونه حق تاریخی یا قانونی در مورد حضور در این سرزمین مبارک ندارند و باید با هر غاصب برخورد کرد و مقابله یا قتل آن حق قانونی مبارزان حماس است «.
به اعتقاد مبارزان قسام فلسطین یک سرزمین موقوفه اسلامیاست و هیچ احدی حق ندارد که از یک وجب آن چشم بپوشد و اگر هم که امت اسلام در ضعف و سستی به سر ببرد مبارزان باید با فعالیتهای مبارزاتی خود سرزمین شان را از لوث وجود اشغالگران پاک سازند و ملت فلسطین را به سرزمین مادری شان بازگردانند. به رغم اندک بودن مجموعه سلاحهایی که مبارزان قسام در جهت مقابله با دشمن صهیونیستی در اختیار دارند. ولی به واسطه تلاشهای شبانه روزی آنان، تجهیزات نظامیاین گردانها روز به روز درحال پیشرفت است و دستیابی به موشک ضدتانک که حجم مواد منفجره آن کمتر از ۳۵ کیلوگرم است دلیلی بر این تلاشها است . [ ۱ ]