یکی از این نقاط قوت، قدرت موشکی ایران از جهت تعداد و برد است که تا ۲۵۰۰ کیلومتر نیز میرسد و میتواند خطر جدی برای عربستان محسوب شود. نمونه کوچک ناتوانی رژیم عربستان در مواجه موشکی با ایران را میتوان در حملات موشکی جدید حوثیهای یمن در مقابل عربستان مثال زد.
پایگاه صهیون پژوهی خیبر ، در بخش اول این مقاله درباره تهدیدهای نظامیآمریکا علیه ایران و علت و امکان آن صحبت شد. از آنجایی که عربستان از متحدان آمریکا در غرب آسیا محسوب میشود و از طرف دیگر به شکل مستقیم و غیر مستقیم کشور ایران را تهدید کرده، به همین دلیل احتمال تهدید نظامیاز سوی رژیم عربستان نسبت به ایران را بررسی میکنیم.
نهاد «مرکز مطالعات راهبردی» یا CSIS 1 به عنوان یکی ازمعتبرترین اندیشکدههای آمریکایی این تهدیدها را به دلیل ضعف عربستان ناکار آمد دانست.
نقاط قوت ایران
- قدرت موشکی
یکی از این نقاط قوت، قدرت موشکی ایران از جهت تعداد و برد است که تا ۲۵۰۰ کیلومتر نیز میرسد و میتواند خطر جدی برای عربستان محسوب شود. نمونه کوچک ناتوانی رژیم عربستان در مواجه موشکی با ایران را میتوان در حملات موشکی جدید حوثیهای یمن در مقابل عربستان مثال زد.
- حمله سایبری
نکته قوت دیگر جمهوری اسلامیایران در تقابل با این رژیم حمله سایبری است. چرا که بسیاری از فعالیتهای داخلی این رژیم اعم از اقتصادی، سیاسی، ارتباطی، نفتی و … به شکل الکترونیکی اداره شده و در صورت چنین حملهای، این رژیم آسیب جدی خواهد دید.
- توانمندیهای دریایی
میتوان توانمندیهای دریایی ایران را به عنوان نکته مثبت دیگری در جنگ با عربستان دانست. تسلیحاتی چون مین دریایی ، موشک کروز ساحلی ، قایقهای تند رو و جدای از این، ایران تنها کشور در حوزه خلیج فارس است که دارای زیردریایی با قابلیت مین گذاری و شلیک اژدر است. ۲
نقاط ضعف رژیم عربستان
اولین نقطه ضعفی که در این تقابل به چشم میآید بحث جمعیت و نیروی آماده برای مبارزه است که عربستان از این جهت در موضع ضعف قرار دارد. همچنین آمریکا نیز نمیتواند به این متحد خود در منطقه کمک کند چرا که او در جنگ نامنظم با ایران و متحدانش مثل حماس و حزب الله قدرت عملیاتی چندانی ندارد.
- زیر ساختهای نفتی
نکته بعدی، در معرض خطر قرار گرفتن زیر ساختهای نفتی این رژیم است که از چند جهت حائز اهمیت بوده و در صورت حمله، تأثیرات گستردهای را در جهان خواهد داشت. اول اینکه نفت برای این رژیم جزء شریانهای حیاتی محسوب میشود. دوم این که نفت این رژیم در قیمت جهانی سوخت و انرژی تأثیر قابل توجهای دارد. سوم آنکه حمله به این تاسیسات اقتصا کشورهای پیشرفته و اروپایی را با مشکل مواجهه خواهد کرد. بنابراین هیچ یک از کشورهای اروپایی و حتی آمریکا با این جنگ موافق نبوده و از وقوع آن به طور حتم جلوگیری خواهند کرد.
- پایانههای نفتی
مشکلی بعدی که برای این رژیم ممکن است رخ دهد جدای از زیر ساخت های نفتی که در درون خاک این رژیم قرار دارد، مسأله پایانههای نفتی است که وظیفه انتقال نفت کشها را دارد. چون جدای از بالا بودن نیروی دریایی ایران، تنگه هرمز به عنوان محل عبور نفتکشها، تحت نظارت این کشور است.
- تأسیسات آب شیرین
نقطه ضعف دیگر این رژیم، تأسیسات آب شیرین آن است. در حقیقت ۷۰% آب آشامیدنی شهرهای عربستان و بزرگترین تأسیسات آن قابل هدف گیری آبی و هوایی است و جدای از این آلوده کردن آب ورودی این تأسیسات با مادهای که به راحتی قابل تصفیه نباشد، این رژیم را به مدت طولانی زمین گیر خواهد کرد. ۳ به معنای دقیقتر چنین جنگی هیچگاه محقق نخواهد شد.
ادامه دارد ……
نویسنده: میلاد پورعسکری
پینوشت:
۱– ( CSIS ) یا ( Center for Strategic and International Studies ): این اندیشکده مستقر در واشینگتن، دی.سی., در ایالات متحده آمریکا است که طبق اساسنامه سازمان، تعهد به بیطرفی حزبی دارد. این مرکز در خصوص مسایل سیاست، اقتصاد و امنیت بینالملل در سراسر جهان با تمرکزی بر روابط بینالملل، تجارت، فناوری، دانش مالی، انرژی و ژئواستراتژی فعالیت میکند.
۲- http://www.ca-irnews.com/fa-ir/picture-of-the-day-fa/ 8942- و https://jangaavaran.ir و https://www.yjc.ir/fa/news/ 6745046
۳- https://www.mashreghnews.ir/news/ 982789